Curriculum

Dezvoltare emoțională
Copiii învaţă să-şi descrie emoţiile, să-şi susţină punctul de vedere, să socializeze şi să creeze relaţii pozitive cu cei din jur.
Comunicare şi limbaj
Dezvoltarea capacităţii de exprimare orală şi de receptare a mesajului oral, exprimare clară, corectă, expresivă. Se lucrează pe dezvoltarea vocabularului, exersarea povestirii cu voce tare, inventarea jocurilor de cuvinte, dramatizare.
Dezvoltare fizică
Cei mici sunt antrenaţi în jocuri şi activităţi sportive, care le dezvoltă musculatura şi pun bazele unui mod de viaţă sănătos. Copiii sunt învăţaţi cum să aibă grijă de ei, li se explică necesitatea regulilor de igienă şi sunt responsabilizaţi în a le aplica.
Ariile specifice de dezvoltare sunt:
Matematică
Copiii invaţă să recunoască, să compare numere şi grupuri de obiecte, încep să inteleagă noţiunile de bază ale adunărilor şi scăderilor. Cei mici descoperă unităţile de măsură, greutate, înălţime, forme şi tipare. Aici se formeaza prenoţiunile matematice prin exersarea capacităţii de a clasifica, a anticipa, a formula ipoteze şi a sesiza relaţii de cauzalitate, inţelegerea relaţiei de corespondenţă dintre mulţimi similare prin seriere, clasificare, numărare.
Alfabetizare
Se pun bazele cititului prin poveşti, poezii şi chant-uri; copiilor li se insuflă dragostea pentru lectură, apoi învaţă să citească prin metoda sight reading.
Înţelegerea lumii
Această secţiune din curriculum se concentrează pe modul în care cei mici înţeleg lumea, alte culturi şi tradiţii; învaţă să fie toleranţi şi să ii respecte pe ceilalţi.
Artă
Copiii descoperă instrumentele muzicale şi invaţă despre ritm. Îmbină culori, modelează, experimentează texturi. Li se stimulează creativitatea prin jocuri de rol, cantece, artă, dans şi teatru.
Copiii învaţă o limbă străină în mod natural, dacă li se vorbeşte in limba respectivă.
Personalul din gradiniţele noastre este instruit în a-şi adapta limbajul şi în a-l face expresiv, astfel încât copiilor sa le fie uşor să inţeleaga ce li se spune în limba engleză. Într-o fază ulterioară, copiii sunt ajutaţi să se exprime, centrele de interes având un rol important în acest sens.
Pentru că se lucrează pe zona de interes a copilului, acesta este mult mai receptiv, iar şansele de a asimila şi de verbaliza în limba engleză cresc exponenţial.
Copiii parcurg patru etape în învăţarea unei limbi străine:
1
- În primele săptămâni, copiii folosesc exclusiv limba maternă pentru a se face inţeleşi.
2
- În perioada receptivă se asimilează noi informaţii şi chiar dacă nu verbalizează incă, este o perioadă de învăţare foarte intensă.
3
- Urmează perioada limbajului “telegrafic”, a mesajelor scurte sau a repetării mesajelor celorlalţi.
4
- În perioada limbajului productiv, copiii sunt pregătiţi să-şi construiască propriile mesaje. La început acestea sunt scurte, dar cu timpul cresc în complexitate, iar copiii sunt capabili să-şi exprime gândurile şi dorinţele direct in limba străină.
În afara activităţilor din programa Ministerului Educaţiei Naţionale, copiii sunt antrenaţi în jocuri, li se spun poveşti, cântă şi socializează în limba engleză. La sfârşitul perioadei petrecute în grădiniţă, copiii nu vor rămâne doar cu liste de cuvinte, care nu-şi găsesc aplicabilitate practică, ci vor gândi şi comunica eficient în engleză.